یزد فردا: رضا زارع زاده زاده مهریزی روز جمعه در نخستین جلسه برنامهریزی و هماهنگی برگزاری جشنواره یادشده که با حضور جمعی از مسوولان محلی برگزار شد، افزود: برگزاری اینگونه جشنوارهها در معرفی منطقه و فروش مناسب محصول انار موثر است .
وی با اشاره به اینکه سال گذشته برگزاری اولین جشنواره با استقبال خوب مردم و گردشگران مواجه شد، ادامه داد: امسال به خاطر شیوع کرونا این رویداد فرهنگی و اقتصادی بسیار محدود و طبق شیوههای نامههای بهداشتی برگزار میشود.
این مسوول اظهار کرد: روستای سریزد از ظرفیتهای بالای تاریخی و گردشگری برخوردار است و برگزاری جشنواره سبب رونق تولید و اشتغالزایی و کمک به مردم این روستا میشود و همراهی مردم نیز قابل قدردانی است .
زارع زاده مهریزی از همکاری خوب مردم روستا و دستگاههای اجرایی مسوول منطقه در برگزاری جشنواره و معرفی محصول انار و آثار و بناهای فرهنگی و تاریخی روستا سال گذشته تشکر کرد.
انارهای ملس، دانه سیاه، زاغ عقدا و حصیبی از جمله انارهای معروف روستای سریزد است که وزن هر کدام از آنها تا یک کیلو و ۵۰۰ گرم میرسد و ۴۰ هکتار از اراضی روستای سریزد زیرکشت انار است و سالانه ۴۰۰ تن انار از باغهای این روستا برداشت میشود.
نخسنتین جشنواره انار مهریز ۱۷ آبانماه سال ۱۳۹۸ همراه با برنامههای مختلف فرهنگی و هنری برگزار شد.
روستای سریزد با یک هزار نفر جمعیت در ۱۰ کیلومتری شمال شهر مهریز قرار دارد و ۸۰۰ هکتار از باغهای شهرستان مهریز به کشت انار از نوع ارقام تفتی، شهوار، میخوش و حصیبی اختصاص دارد.
سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۱۰ هزار هکتار آن را باغها تشکیل میدهد و مرکز این شهرستان ۵۰ هزار نفری در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
سطح زیرکشت این محصول در استان ۶ هزار و ۸۰۶ هکتار است که ۲۱۵ هکتار آن نهال است و یزد رتبه پنجم سطح زیرکشت و رتبه چهارم تولید انار را در کشور دارد و میزان عملکرد برداشت انار در واحد سطح ۱۷ تن و ۲۴۴ کیلوگرم در هکتار است.
بیشترین ارقام انار مرغوب استان شامل ملس یزدی، شیرین شهوار، زاغ عقدا، قصدالدشتی، ملس سریزد است و محصول تولیدی علاوه بر عرضه در بازار استانهای همجوار، نوع ملس، دانه سیاه، زاغ عقدا و حصیبی آن به عراق و کشورهای حوزه خلیجفارس صادر میشود.
بخشی از محصول به صورت تازه خوری، مقداری هم به رب انار و ساندیس فرآوری و مقداری هم بهصورت کنسانتره و اناردان به هند و پاکستان برای تبدیل به ادویه صادر میشود.
برداشت انار در مناطق مختلف استان یزد از اوایل مهرماه آغاز و تا اوایل آبان ماه ادامه دارد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
پنجشنبه 16,ژانویه,2025